Guardiola stopt met veertien prijzen

25 mei 2012, 23:53   Bijgewerkt: 26 mei 2012, 01:29

Pep Guardiola heeft in stijl afscheid genomen van FC Barcelona. De 41-jarige coach leidde de Catalanen vrijdag in Madrid naar de winst van de Copa del Rey. Athletic de Bilbao werd in de finale met 3-0 verslagen.

Dertien prijzen, een ongekend aantal, had Guardiola Barcelona bezorgd in de bijna vier jaar waarin hij aan het roer stond in Camp Nou: drie landstitels, drie nationale supercups, twee Champions Leagues, twee Europese supercups, twee titels op het WK voor clubs en één Copa del Rey. Alleen de laatste prijs werd niet in meervoud gewonnen, maar daar kwam op overtuigende wijze verandering in.

In de finale tegen Bilbao ging Barcelona furieus van start. Lionel Messi en Pedro kregen binnen twee minuten al kansen op de 1-0, maar misten. In de derde minuut lag de openingstreffer alsnog in het netje. Bilbao kreeg een corner niet weg, waarna Pedro binnen schoot.

Daarna nam Barça, waar Ibrahim Afellay op de bank bleef, wat gas terug en werd Bilbao een zuivere penalty onthouden. Gescoord werd er niet meer. Na het verlies van de Europa League-finale tegen Atletico Madrid weer geen prijs voor Bilbao, geheel in tegenstelling tot Barça: de veertiende (!) prijs van Guardiola is een feit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen