'Kromme': "Bouma al geblesseerd door draaideur"

24 mei 2012, 09:27

Willem van Hanegem kan weinig begrip opbrengen voor het besluit van bondscoach Bert van Marwijk om Wilfred Bouma bij de voorlopige EK-selectie te halen. De ervaren verdediger van PSV lijkt een goede kans te hebben om daadwerkelijk mee te mogen naar Polen en Oekraïne, maar volgens Van Hanegem heb je weinig aan hem.

"Mensen roepen: 'neem ervaring mee naar het EK'. Maar wat is nou ervaring? Ik heb met Wilfred Bouma gewerkt toen ik bij Oranje zat, maar hij was al geblesseerd als hij door de draaideur kwam. Puur van de spanning", citeert AD Sportwereld de voormalig assistent-bondscoach. Van Hanegem zou voor de jeugd kiezen. "Jetro Willems is een prima verdediger, die is fris en zou ik wel meenemen. Net als Adam Maher en Luciano Narsingh. Jordy Clasie moet er in 2014 bij het WK in Brazilië bij zijn. Nu heeft Clasie de pech dat er met Maher al een jonge middenvelder bij de selectie zit."

Ook over Dirk Kuyt heeft Van Hanegem een duidelijke mening. De aanvaller van Liverpool zou bij hem niet spelen, stelt de Kromme. "Dirk Kuyt is een lieve jongen, maar als ik bondscoach zou zijn, zou hij niet spelen. Ze zeggen altijd dat Dirk goed meeverdedigt, maar als je met vier verdedigers speelt, heb je aan één controlerende middenvelder voldoende. Ja, hij werkt hard. Maar dat hoort toch ook? Anders blijft er weinig over. Kuyt is geen buitenspeler, daar moeten andere jongens spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen