Sneijder: "Van mij mag Robben naar Inter komen"

Ger
23 mei 2012, 08:23

Het komt voorlopig niet meer goed tussen het Nederlands elftal en Bayern München. De toch al wankele relatie bereikte dinsdagavond een nieuw dieptepunt toen veel fans van de Duitse club een invalbeurt van Arjen Robben bij Oranje met een oorverdovend fluitconcert begeleidden.

Robben miste zaterdag een cruciale strafschop voor Bayern München in de finale van de Champions League tegen Chelsea. Hij verspeelde met de misser zijn laatste beetje krediet bij Bild, de machtige krant die mede vanwege uitlatingen van columnist en erevoorzitter Franz Beckenbauer van Bayern toch al geen warme band met de Nederlander onderhield. "Arjen Floppen’’, stond er maandag met koeienletters in Bild, waar ze kennelijk zijn vergeten dat de Nederlander Bayern München twee jaar geleden zo ongeveer in z’n eentje naar de finale van de Champions League en de landstitel leidde.

Opvallend was dat de fanatieke achterban van Bayern achter het doel wel de naam van Robben scandeerde toen hij een kwartier voor tijd mocht invallen. Andere supporters begeleidden ieder balcontact van de aanvaller met een fluitconcert. “Voor Arjen is het een heel vervelende avond geweest. Van mij mag Robben meteen naar Internazionale komen’’, zei Wesley Sneijder. "Dit kan toch niet.’’ Robben, die onlangs zijn contract bij Bayern verlengde tot medio 2015, liet zich op advies van Bert van Marwijk niet zien. "Het lijkt me niet verstandig als hij nu allerlei dingen gaat roepen’’, aldus de bondscoach.

Mooi was wel een moment na de wedstrijd, toen Bastian Schweinsteiger zijn Nederlandse ploeggenoot even opzocht en in de armen sloot. De populaire Duitse middenvelder miste eveneens een strafschop tegen Chelsea, maar komt daar wel mee weg. "Het lijkt wel of Robben in zijn eentje overal voor verantwoordelijk wordt gehouden. Hopelijk komt hij hier sterk uit’’, stelde Van Marwijk. "We zijn hier komen voetballen omdat ze boos waren over een blessure van Robben na het WK. En dan gaan ze zo met hem om. Dan ben ik er wel klaar mee.’’

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen