'Bossche hooligans waren uit op trammelant'

22 mei 2012, 16:55

De relschoppers van FC Den Bosch die zondag het promotieduel met Willem II op stelten zetten, zijn waarschijnlijk geen vaste supporters van de Bossche club. Dat zegt Den Bosch-directeur Peter Bijvelds.

“Ze zijn echt gekomen om trammelant te maken”, vertelt Bijvelds in Tilburg Dichtbij. Het bestuurslid baseert zich onder meer op eerste berichten, indrukken en filmpjes op het internet. Volgens hem gaat het om een groep van tien tot twintig man.

Nadat Den Bosch-speler Ralf Seuntjens wel heel makkelijk een tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Richard Liesveld, werd het onrustig in het uitvak. De hooligans plunderden een horecapunt en gooiden vervolgens kratten, volle flessen, een vrieskist en tribunestoeltjes op het veld. Liesveld legde het duel daarom twintig minuten stil. Bijvelds heeft gezegd dat de raddraaiers ‘zeer zware’ stadionverboden van minimaal enkele jaren opgelegd zullen krijgen. Er loopt inmiddels een politieonderzoek naar de rellen, maar aanhoudingen zijn nog niet verricht.

Willem II won overigens met 2-1 en promoveerde daardoor naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen