Hiddink: "Chelsea verdient dit succes"

21 mei 2012, 08:21

Guus Hiddink zag zaterdag voor de televisie in Zuid-Frankrijk hoe Chelsea voor het eerst in de geschiedenis de Champions League won. Een mooi succes voor de Londense club, vindt ook Hiddink. Hij werkte in het verleden kort als manager bij de Blues en kwam toen in de Champions League niet verder dan de halve finale.

Hiddink gunt Chelsea het succes van harte. "Terecht, die club en zijn betrokken mensen verdienen dit succes", zegt hij in AD Sportwereld. Een oude bekende van Hiddink, Arjen Robben, was met zijn gemiste penalty in verlenging de grote schlemiel van de finale. "Tja. Heel misschien wil hij zo langzamerhand te graag. Ik had het idee dat er bij die penalty een blokkade op hem zat. Hij stond daar niet zonder een 'tweede gedachte'. Hij leek me niet vrij in zijn hoofd. Jammer voor hem, echt jammer.

Met het Nederlands elftal moet diezelfde Robben dinsdag opdraven in een oefenpotje tegen uitgerekend Bayern. Een vreselijke situatie, vindt Hiddink. "Een draak van een wedstrijd. Ik dacht zaterdagavond al: bel elkaar in godsnaam op, zeg dat je die wedstrijd niet wil. Vooral Bayern zal echt niet willen. Maar ja, wie zal de telefoon pakken? Het zal om commerciële redenen wel niet terug gedraaid kunnen worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen