Vitesse gaat Europa in na 2-1 zege op RKC Waalwijk

20 mei 2012, 18:29

Vitesse heeft zich via een 2-1 zege op RKC Waalwijk gekwalificeerd voor de Europa League. Door de uitslag van de heenwedstrijd in Waalwijk (1-3) zou de wedstrijd van zondag niets meer dan een formaliteit zijn. En daar liep het door een snel doelpunt van Wilfried Bony dan ook op uit.

Bony kwam in de derde minuut voor de man en kon een vrije trap van een goed spelende Alexander Büttner binnentikken. Door die goal zat Vitesse op rozen,  RKC moest nu minstens vier keer scoren. Hoewel RKC voor de rust een paar goeie kansen had, was het Vitesse dat het meest gevaarlijk was. RKC-keeper Jeroen Zoet en de paal waren goud waard voor de bezoekers. Grote kansen van Bony, Jonathan Reis en Guram Kashia werden niet benut. Overigens had aan RKC-kant de volledig vrijstaande Kristian Nemeth moeten scoren uit een corner.

Het feest op de tribunes van het Gelredome kon toen echt beginnen. Precies tien jaar nadat Vitesse voor het laatst Europees voetbal speelde kwalificeerden de Arhemmers zich weer eens. Toen, in 2002, was het Liverpool dat in de derde ronde van de UEFA-cup te sterk was. Nicky Hofs speelde ook toen bij Vitesse maar ontbrak door een blessure. Nu is er alsnog Europees voetbal voor de ras-Arnhemmer.

De vraag is of Vitesse met Bony een rol van betekenis kan spelen in Europa. De spits was met een goal en een assist weer erg belangrijk voor Vitesse en grote clubs liggen voor hem op de loer. Toch zou een nieuwe aankoop geen probleem zijn voor de steenrijke Georgische clubeigenaar Merab Jordania. Vitesse zal volgens de verwachtingen flink zaken gaan doen om een sterke selectie te kunnen neerzetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen