Willem II promoveert in rommelig duel

20 mei 2012, 14:41   Bijgewerkt: 20 mei 2012, 17:09

Willem II keert na één jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen zondag de beslissende play-off van FC Den Bosch, dat een ronde eerder verantwoordelijk was voor de degradatie van De Graafschap, met 2-1. Na de 0-0 in De Vliert was dat voldoende om te promoveren.

Het restant van de eerste helft was eveneens voor de thuisclub en daarin kwam Den Bosch enkele keren goed weg. Zo raakte Danny Guyt uit een corner de paal en haalde Jeffrey Buitenhuis even later een bal van diezelfde Guyt van de lijn. Maar in het tweede bedrijf ging Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker en het kreeg ook goede kansen, maar Willem II-keeper David Meul bleek niet te passeren.

fans supporters

Direct na de afkoelperiode forceerde Willem II de beslissing. Na een korte corner tikte invaller Jens Podevijn in alle vrijheid de 2-0 binnen en deed daarmee het Koning Willem II Stadion ontploffen. En deze keer in positieve zin. In blessuretijd maakte Bart van Brakel nog wel 2-1, maar het kon de rentree van Willem II niet voorkomen.