Düsseldorf promoveert in bizar duel

15 mei 2012, 22:50

Fortuna Düsseldorf keert na vijftien jaar terug in de Bundesliga. De roemruchte ploeg van coach Norbert Meier was in een bizarre play-off over twee duels met 4-3 te sterk voor Hertha BSC en duwde de Berlijners daarmee terug naar de tweede divisie.

Fortuna had de heenwedstrijd in Berlijn al met 2-1 gewonnen en verbeterde zijn uitgangspositie thuis al snel. Maximillian Beiste zorgde met een afstandsschot al in de eerste minuut voor de 1-0 in de Esprit Arena, die met 51.000 man gevuld was.

Hertha BSC, waar Maikel Aerts niet bij de selectie zat, kreeg nieuwe hoop toen Anis Ben-Hatira in de 23ste gelijk maakte. Tien minuten na de doelwissel moest de doelpuntenmaker met zijn tweede gele kaart naar de kant, waarmee de Berlijnse hoop vervloog. Zeker toen Ranisav Jovanovic de 2-1 maakte in de 58ste minuut.

Vervolgens ontstonden er bizarre taferelen in Dusseldorf. Allereerst gooiden fans van beide partijen vuurwerk op het veld, waardoor het spel even stil lag. Iets wat in de slotfase weer het geval was, kort nadat Raffael voor de 2-2 had gezorgd.

In de zesde minuut van de blessuretijd ging het helemaal mis. Fans van Fortuna waren in de veronderstelling dat het al afgelopen was en stormden uit vreugde het veld op om een feestje te bouwen. Maar scheidsrechter Wolfgang Stark had helemaal nog niet afgefloten. Na bijna een half uur was de rust teruggekeerd en werd het laatste minuutje uitgespeeld. Daarin hield Dusseldorf stand en was het alsnog feest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen