Cassano overwoog te stoppen met voetbal

15 mei 2012, 19:17   Bijgewerkt: 15 mei 2012, 22:07

Antonio Cassano maakt deel uit van de voorselectie van Italië voor Euro 2012. Maar het had niet veel gescheeld of de aanvaller van AC Milan had eerder dit jaar een punt achter zijn loopbaan gezet.

Cassano werd vorig jaar oktober, na de wedstrijd tegen AS Roma, getroffen door een beroerte en moest een hartoperatie ondergaan. Tijdens zijn herstel zag hij in de persoon van volleyballer Vigor Bovolenta en Livorno-speler Piermario Morosini twee spelers in korte tijd bezwijken aan een hartaanval tijdens een wedstrijd. Dat maakte grote indruk op hem.

“Na mijn operatie was men optimistisch over mijn herstel, maar toen ik atleten als Bovolenta en Morosini zag sterven tijdens een wedstrijd, wilde ik stoppen”, reageert Cassano in Chi Magazine. “Ik leek wel in shock, niet in staat om zelf beslissingen te nemen. Mijn vrouw was ontzettend bezorgd, toen ik op de bank zat en naar de muur staarde. Ik wilde een punt achter mijn voetbalcarrière zetten.”

“Ik wilde zeggen ‘ik ben er klaar mee, ik speel met mijn leven’. Maar toen vertelden de artsen me dat ik weer kon voetballen. Vervolgens barstte ik in tranen uit”, aldus Cassano, die vorige maand tegen Fiorentina zijn rentree maakte. “Dat moment zal ik nooit vergeten. Mijn benen trilden als nooit tevoren, erger dan bij mijn debuut in de Serie A. Ik was terug en voelde mij de meest gelukkige man op aarde.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen