Interland 36 lonkt toch voor Bouma: "Het kriebelt"

15 mei 2012, 11:00

De teller van Wilfred Bouma staat al vier jaar lang op 35 interlands. Daar leek het bij te blijven, tot bondscoach Bert van Marwijk de routinier opriep voor de tweedaagse trainingsstage van Oranje in Hoenderloo. En gezien de schaarste bij het Nederlands elftal op de posities waar Bouma kan spelen, moet niemand er vreemd van opkijken als de PSV'er, die tijdens het EK 34 jaar wordt, volgende maand in Polen en Oekraïne ineens weer de kleuren van volk en vaderland verdedigt. “Ik hoop het”, lacht hij.

Het betekenden interlands nummer 34 en 35 voor Fredje, maar daarna hield het op. Twee maanden na dat EK liep Bouma een zware enkelblessure op, waardoor hij twee volledige seizoenen miste. In de zomer van 2010 tekende de herstelde Bouma bij PSV en niet veel later kreeg hij prompt weer een uitnodiging voor Oranje, maar die wees hij af. Bedankt voor de nationale ploeg heeft hij echter nooit, benadrukt Bouma. “Nee, anders had ik hier ook niet gestaan. Maar ik vond het toen te vroeg om ook weer in Oranje te spelen. Ik was pas net weer fit en wilde me volledig op mijn club richten.”

Bouma zou dus zomaar eenzelfde rol kunnen vervullen als André Ooijer op het WK 2010. Ook zijn uitverkiezing leverde Van Marwijk wat hoongelach op, maar in Zuid-Afrika stónd de ervaren Ooijer er gewoon. in de kwartfinale tegen Brazilië (2-1) zelfs als basisspeler en dat ging hem prima af. Wellicht heeft Van Marwijk voor Bouma eenzelfde rol in gedachten, mogelijk zelfs als vaste basisspeler links achterin. “Iedereen weet waar ik kan spelen, links centraal en links achterin”, zegt Bouma. “En zoals iedereen ook weet zijn er op die posities wat probleempjes, die zijn wat dun bezet. Daarom ben ik weer in beeld gekomen en ben ik uitgenodigd voor deze stage.”

Zelf is Bouma, die naast het EK van 2008 ook de Europese titelstrijd van 2004 in Portugal meemaakte, er van overtuigd dat hij in Polen en Oekraïne van waarde kan zijn voor Oranje. “Ik loop al wat langer mee, hè. Ik weet wat ik kan. Ik heb de afgelopen twee jaar, na mijn blessure, veel gespeeld. Ook op Europees niveau. Natuurlijk wil ik de EK-selectie nu halen, al geldt denk ik voor alle spelers die bij deze groep van 36 zitten. Ik vind het in ieder geval leuk om er nu bij te zitten. Of het kriebelt? Zeker. Oranje kriebelt altijd. Maar ik ga deze dagen lekker trainen, dan zien we woesdag wel verder.”

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen