Udinese houdt Lazio uit Champions League

13 mei 2012, 22:52   Bijgewerkt: 13 mei 2012, 23:29

Udinese is volgend seizoen wellicht in de Champions League te bewonderen. De ploeg van trainer Francesco Guidolin zette zondagavond de kroon op een sterk seizoen met een 0-2 zege bij Catania. Daarmee sloot de club uit Udinese de Italiaanse competitie af op de derde plaats en verkreeg het een ticket voor de voorronde van het kampioenenbal.

Antonio Di Natale (foto) en Diego Fabbrini waren trefzeker voor Udinese, terwijl Alejandro Gómez namens de thuisploeg een penalty miste. Lazio beet door de driepunter van de Bianconeri in het stof in de strijd om een startbewijs voor de Champions League.

De Romeinen bezegelden een slecht seizoen van Internazionale met een 3-1 overwinning op de Nerazzurri, maar bleven desondanks steken op de vierde plek. Lazio is daardoor veroordeeld tot de Europa League, terwijl Inter zich via de voorronde moet zien te kwalificeren voor datzelfde toernooi. De Italiaanse grootmacht sloot de Serie A af op een teleurstellende zesde plek.

De Italiaanse Serie A zwaaide zondag twee fenomenen uit. Alessandro del Piero en Filippo Inzaghi speelden hun laatste wedstrijd voor respectievelijk Juventus en AC Milan en deden dat in stijl, namelijk door een belangrijk doelpunt te maken.

Del Piero tekende in de thuiswedstrijd van Juventus tegen Atalanta na een half uur voor de 2-0, nadat Luca Marrone de score geopend had. Door een eigen goal van Lichtsteiner kwamen de bezoekers in de slotfase terug tot 2-1, Andrea Barzagli bepaalde in de slotminuut met een penalty de eindstand op 3-1. Del Piero maakte dat niet meer mee. Hij kreeg na een uur een publiekswissel en een staande ovatie.

Bij AC Milan deed Inzaghi datgene waar hij zo beroemd mee geworden is: scoren. Thuis tegen Novara, waar Milan afscheid nam van een handvol clubiconen, maakte de aanvaller in de slotfase de winnende goal (2-1). Bij Milan stond Clarence Seedorf, die evenals Inzaghi afscheid nam, in de basis. Hij maakte de negentig minuten vol.

AS Roma-trainer Luis Enrique heeft met een zege afscheid genomen van zijn club. De ambitieuze Romeinen boekten op de laatste speeldag een zwaarbevochten 2-3 zege bij Cesena en sloten de competitie daarmee af op een teleurstellende zevende plek. Bij Roma stond niet Maarten Stekelenburg maar een andere oud-Ajacied, te weten Bogdan Lobont, onder de lat. Parma eindigt als achtste na een 1-0 overwinning op Bologna.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen