Den Bosch knikkert De Graafschap uit Eredivisie

13 mei 2012, 14:22   Bijgewerkt: 13 mei 2012, 15:06

De Graafschap speelt volgend seizoen een niveau lager. De Superboeren moesten zondag in de play-offs hun meerdere erkennen in FC Den Bosch. In Doetinchem werd het 1-1, nadat het donderdag in Den Bosch 0-0 geworden was. Op basis van het ene uitdoelpunt gaat FC Den Bosch naar de finale van de nacompetitie.

Dat De Graafschap uit de Eredivisie vliegt kan het zichzelf verwijten. Tijdens de reguliere competitie speelde de ploeg al bijzonder defensief en dat juk kon het tijdens de play-offs niet van zich af gooien. In Den Bosch oogde de ploeg al onmachtig en voor eigen publiek bakte De Graafschap er aanvankelijk zelfs helemaal niets van. Na twintig minuten had het al 0-3 kunnen staan, maar De Graafschap had geluk dat FC Den Bosch-spits Tom van Weert slechts één van zijn drie opgelegde kansen benutte.

Maar belangrijker nog: De Graafschap ligt er uit. Na twee seizoenen in de Eredivisie moet de ploeg uit Doetinchem het na de zomer weer in de Jupiler League proberen. Het is de zevende degradatie uit de geschiedenis van de blauw-witte Superboeren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen