'Niemand vrolijk' bij Oranje onder 17 na salonremise

11 mei 2012, 09:25

Oranje onder 17 bereikte donderdag de halve finale van het EK. Dat ging echter niet op spectaculaire wijze, want tegenstander Polen stond bijna de hele wedstrijd met de volledige ploeg achter de bal. En omdat beide teams aan een punt genoeg hadden om de halve finale te halen, kreeg het duel uiteindelijk een logische uitslag: 0-0.

Die 'salonremise' zorgde echter voor weinig blijdschap bij Oranje, zegt bondscoach Albert Stuivenberg op KNVB-website OnsOranje.nl. "Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig. We hebben ons er allemaal aan geërgerd. We hadden graag op een leuke manier met ons eigen spel de halve finale bereikt. Er was na afloop dan ook geen enkele speler vrolijk. Ze hadden graag een lekker potje gevoetbald."

Toch ziet Stuivenberg ook pluspunten. "Wanneer lekker voetballen niet mogelijk is, moet je zakelijk zijn. Dat hebben de jongens vandaag bewezen. In het internationale voetbal moeten ze dat in de toekomst vaker zijn. Deze wedstrijd is dan ook enorm waardevol. Vandaag heeft niemand lekker gevoetbald. Morgen denken we er vast anders over. Dan komt het besef dat we weer de halve finale hebben bereikt en een goede kans hebben om de finale te halen. Daar mogen we trots op zijn", stelt hij.

In de halve finale van het EK onder 17 speelt Nederland tegen Georgië. In de andere halve eindstrijd speelt Polen tegen de winnaar van de andere groep, Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen