De Graafschap gelijk, Willem II klopt Sparta

10 mei 2012, 20:54   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 22:18

De Graafschap zal alle zeilen moeten bijzetten om de derde ronde van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken. De ploeg van interim-trainer Richard Roelofsen startte de nacompetitie donderdagavond met een bloedeloze 0-0 bij FC Den Bosch.

De Graafschap had de handen vol aan de nummer zes van de Jupiler League. Van een krachtsverschil was op het veld weinig te merken. Vooral voorin miste De Graafschap stootkracht. Spits Rydell Poepon zat een schorsing uit en werd node gemist.

De gasten creëerden in negentig minuten voetbal slechts een handvol kansen. Michael de Leeuw (kopbal) en Soufian El Hassnaoui (twee keer op doelman Bruno Appels) waren nog het dichtst bij een doelpunt. Aan de overkant hadden Ronnie Reniers en Ralf Seuntjens een treffer op de schoen, maar zij stuitten op doelman Yves De Winter.

Den Bosch had zich in de tweede ronde over twee wedstrijden de meerdere getoond van Go Ahead Eagles.

Willem II en Sparta, nog niet zo lang geleden actief in de Eredivisie, hopen volgend jaar ook weer actief te zijn op het hoogste niveau. De Tricolores hebben daar het meeste zicht op, aangezien ze de Rotterdammers in een onderling duel klop gaven. In Tilburg werd het 2-1. Jaime Bruinier had Sparta na een kwartier nog wel op voorsprong gezet, maar treffers van Arjen Swinkels en Donny de Groot keerden het tij voor de thuisploeg. De return vindt zondag in Rotterdam plaats. De winnaar van de tweestrijd speelt tegen De Graafschap of Den Bosch voor een plek in de Eredivisie.

De Brabantse derby in de nacompetitie tussen Helmond Sport en FC Eindhoven eindigde in een 1-0 overwinning voor Helmond. Charles Kazlauskas tekende vlak na rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Zondag volgt de return in Eindhoven. De winnaar van de tweestrijd speelt tegen VVV of Cambuur voor een Eredivisie-ticket.