Andersson: "Er moest iets gebeuren bij Groningen"

Ger
10 mei 2012, 16:59   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 17:57

De spelersgroep van FC Groningen is verrast door het ontslag van Pieter Huistra. De 45-jarige trainer kreeg donderdagochtend na een interne evaluatie te horen dat de clubleiding 'te weinig houvast, geloof en vertrouwen' in hem heeft.

"Ik voel mee met de trainer. Het is niet leuk om zoiets te horen en op deze wijze bij de club te vertrekken. Dit is een vervelende dag voor FC Groningen", laat middenvelder Petter Andersson weten aan FCUpdate.nl. "Ik had een goed contact met Huistra, het is een prima man. Maar in de tweede seizoenshelft waren de prestaties natuurlijk heel slecht. Er moest wel iets gebeuren."

"Ik had dit niet verwacht, het is snel gegaan. Huistra dacht zelf nog het tij te kunnen keren. Dat is ook logisch, anders had hij de handdoek na dit seizoen al in de ring geworpen", reageert verdediger Kees Kwakman. "Voor de club is dit een vervelende beslissing. Zeker voor een stabiele eredivisionist als FC Groningen."

Vanaf vrijdag gaat FC Groningen zich bezighouden met de zoektocht naar een geschikte opvolger voor Huistra. De noorderlingen zullen dan een zogeheten profielschets gaan opstellen. "We hebben misschien wel een trainer nodig die iets strenger is", adviseert Kwakman. "Hij zal in ieder geval moeten verschillen van Huistra."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen