Keeper Courtois: "Ik heb gedanst en gesprongen"

Ger
10 mei 2012, 10:39

De prille loopbaan van Thibaut Courtois (19) bestaat vooralsnog vrijwel alleen uit hoogtepunten. De Belgische doelman had al een Belgische titel met Genk op zak en woensdag kwam daar met Atletico Madrid de trofee van de Europa League bij.

"Ik kan het nog niet geloven dat ik een Europese beker gewonnen heb. Ik heb van alles gedaan, gedanst en gesprongen", laat Thibaut weten aan Sporza. "Na het laatste fluitsignaal ging ik meteen naar de supporters en daarna naar mijn ouders. Logisch, want  ze hebben veel opgeofferd voor mij. Vrijdag word ik twintig. Dit is het mooiste cadeau."

De jonge international hoefde in de eindstrijd niet al te veel werk op te knappen. "Ik moest attent zijn. Bij 2-0 stop ik een bal goed met mijn been. In plaats van 2-1 wordt het kort daarna 3-0 en is het over en uit", blikt Courtois terug. "We hebben een wisselvallig seizoen gehad met Atletico, maar met deze beker is het wel geslaagd. En in de competitie staan we vijfde en kunnen we nog altijd die vierde Champions League-plaats behalen."

De sluitpost vierde de winst met een Belgische vlag om zijn schouders. "Er gebeuren soms rare dingen in ons land, maar we mogen ook trots zijn op België."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen