Topschutter Falcao bewijst ongelijk criticasters

Ger
10 mei 2012, 09:33

Radamel Falcao bewees woensdag het ongelijk van zijn criticasters. "Veel mensen vonden het stom van mij om naar Atletico Madrid te gaan, maar dit was de beste manier om te laten zien dat zij ongelijk hadden", zei de Colombiaan woensdag nadat hij voor het tweede jaar op rij de Europa League won. Atletico won in Boekarest de finale van Athletic Bilbao met 3-0.

Falcao zegevierde vorig jaar in de finale met Porto en mocht woensdag de bokaal omhoog torsen als speler van Atletico Madrid. Hij scoorde twee keer in de finale in Boekarest en was eveneens voor het tweede opeenvolgende jaar topscorer in het Europese bekertoernooi. "Ik ben zo blij. Ik kan mijn vreugde niet onder woorden brengen. Ik heb deze prijs voor het team verdiend."

Trainer Diego Simeone rekent op grote belangstelling van de grote topclubs voor Falcao, maar hoopt dat de Colombiaan ook volgend seizoen voor Atletico speelt. "Maar ik weet dat zijn ambities verder reiken. Hij is natuurlijk een geweldige voetballer en ik waardeer hem zeer. Als hij niet blijft, ben ik ook blij. Als hij maar gelukkig is", zei de Argentijnse coach.

Falcao keek nog niet verder dan de laatste competitiewedstrijd in Spanje, komende zondag. Atletico kan nog als vierde eindigen en daarmee een plek in de Champions League verdienen. "Die kans moeten we pakken. Dat is het enige waar ik nu aan denk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen