Gillet schiet tam Anderlecht op valreep naar titel

6 mei 2012, 16:27   Bijgewerkt: 6 mei 2012, 18:17

Anderlecht is met hangen en wurgen voor de 31ste keer in de clubhistorie kampioen van België geworden. De Brusselse topclub had zondag aan een punt voldoende in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge, maar stond in blessuretijd nog met 1-0 achter. Vanaf elf meter zorgde Guillaume Gillet alsnog voor de verlossende 1-1.

Anderlecht bakte er aanvankelijk niets van in eigen stadion. De lijstaanvoerder kwam amper tot uitgespeelde kansen. Dit in tegenstelling tot Club Brugge, waar Ryan Donk in de basis stond. Het was dan ook verdiend dat de bezoekers in de zeventigste minuut de leiding namen.

Carlos Bacca gaf vanaf de rechterflank voor op Maxime Lestienne, die tussen twee man kinderlijk eenvoudig binnen tikte. Vervolgens ging Anderlecht nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Brugge leek eenvoudig stand te houden. In de extra tijd kreeg Anderlecht echter een terechte penalty voor een overtreding van Michael Almebäck op Dieumerci Mbokani. Gillet zette zich achter de bal, schoof binnen en bracht het Constant Vanden Stock Stadion daarmee in extase. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is de 31ste landstitel een feit.