Feyenoord
2 – 0
PSV

'Oranje' Aachen degradeert ondanks zege

'Oranje' Aachen degradeert ondanks zege

6 mei 2012 – Alemannia Aachen is gedegradeerd uit de Tweede Bundesliga. De oranje getinte formatie won zondag weliswaar met 2-1 bij 1860 München, maar doordat concurrent SC Karlsruhe met 1-0 te sterk was voor Eintracht Frankfurt eindigen ze onder de rode degradatiestreep.

De eindstand bij München- Aachen stond al na 21 minuten op het scorebord. Aachen won door doelpunten van Albert Streit en Alper Uludag met 1-2. Stefan Aigner maakte tussendoor gelijk. Bij Aachen verdedigde Boy Waterman (foto) het doel, Bas Sibum en Anouar Hadouir waren absent.

Aachen hield de 2-1 voorsprong vast. En dus was het wachten op Karlsruhe- Frankfurt. Daar stond het na negen minuten al 1-0 door een doelpunt van Ilias Charalambous en ook daar kwam geen verandering in. Daardoor eindigt Karlsruhe als zestiende met 33 punten en strijdt het met de nummer drie van de 3. Bundesliga voor een plek op het tweede niveau. Aachen (31 punten) en hekkensluiter Hansa Rostock (27) degraderen rechtstreeks naar de derde afdeling.

Greuther Furth en Eintracht Frankfurt waren al verzekerd van promotie naar de Bundesliga. Fortuna Dusseldorf stelde de derde plek veilig en strijdt met de nummer zestien van de Bundesliga (Hertha BSC) voor een plaats op het hoogste niveau.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019