Messi schrijft historie: vijftig goals in La Liga

5 mei 2012, 22:49   Bijgewerkt: 5 mei 2012, 23:34

Lionel Messi heeft een magische barrière in La Liga doorbroken. De Argentijnse ster van FC Barcelona scoorde zaterdag in de derby tegen Espanyol, het afscheid van coach Pep Guardiola in Camp Nou, vier keer. Daarmee voerde hij zijn seizoenstotaal op tot een uniek aantal van vijftig treffers. Het werd overigens 4-0.

guardiola

guardiola

Ondanks zijn enorme trefzekerheid moest Messi lange tijd knokken voor de titel van topscorer van Spanje. Cristiano Ronaldo scoorde er namelijk ook lustig op los. Ook vanavond was de Portugese vedette trefzeker. Vanaf elf meter hielp hij Real Madrid over het dode punt in de wedstrijd tegen Granada CF (1-2). Dat was zijn 45ste doelpunt van de competitie. Kampioen Real was in de vijfde minuut op achterstand gekomen. Franco Jara schoof na een rush van bijna vijftig meter binnen. Door een eigen goal van David Cortés werd het in blessuretijd ook nog 1-2, waarna er nog twee spelers van Granada (Siqueira en Moisés) rood kregen. Messi en Ronaldo hebben nog één wedstrijd om hun productie nóg verder op te voeren.

Valencia greep het laatste rechtstreekse ticket voor de Champions League. Met Hedwiges Maduro als invaller won de equipe uit de sinaasappelstad op de valreep van Villarreal, door een goal van Jonas in blessuretijd (1-0). Concurrent Malaga ging met 2-1 onderuit bij Atletico Madrid. Invaller Ruud van Nistelrooy kon daar niets aan veranderen, Joris Mathijsen ontbrak vanwege een blessure. Een startbewijs voor de voorronde van het miljoenenbal is het hoogste haalbare voor de Andalusiërs.