Fiorentina speelt zich veilig, Roma morst

5 mei 2012, 22:37

Fiorentina heeft zich op de voorlaatste speeldag van de Serie A dan eindelijk veilig gespeeld. De gevallen topclub uit Florence zegevierde zaterdag met 1-0 bij Lecce en kan daardoor niet meer onder de rode streep eindigen.

Alessio Cerci maakte na 35 minuten het verlossende doelpunt voor Fiorentina. Vincenzo Guerini kent daarmee een goede binnenkomer bij La Viola. De coach werd deze week aangesteld als opvolger van Delio Rossi, die woensdag op staande voet ontslag kreeg omdat hij de ontevreden Adem Ljajic enkele klappen had gegeven.

Als Genoa in de komende twee wedstrijden minimaal één punt pakt, degradeert Lecce na Novara Calcio en Cesena naar de Serie B.

AS Roma kan Europees voetbal in het komende seizoen vergeten. De Romeinen kwamen thuis tegen Catania niet verder dan 2-2 en staan nu twee punten achter op de Europese plaatsen. Bovendien komt de concurrentie zondag nog in actie.

Bij Roma ontbrak Maarten Stekelenburg nog altijd vanwege een schouderblessure. Francesco Totti had al in de tiende minuut de 1-0 op de schoen, maar hij miste een strafschop. Zeven minuten na de rust maakte de vedette zijn fout goed door alsnog de 1-0 te maken. Francesco Lodi en Giovanni Marchese kantelden vervolgens de score voor Catania, Totti stelde in de 77ste minuut alsnog een punt veilig (2-2).