Juventus en AC Milan maken geen fout

29 april 2012, 16:54   Bijgewerkt: 29 april 2012, 18:18

In de Serie A hebben titelkandidaten Juventus en AC Milan geen fout gemaakt. De ploegen boekten zondag uitoverwinningen bij respectievelijk Novara Calcio (0-4) en Siena (1-4).

Mirko Vucinic bracht Juventus na een kwartier op voorsprong bij Novara. De speler uit Montenegro scoorde met een mooie voetbeweging uit een vrije trap van Andrea Pirlo. Met een halve snoekduik zorgde Marco Borriello op slag van rust voor 0-2. Arturo Vidal en opnieuw Vucinic voerden na de doelwissel de score op tot 0-4. Beide spelers scoorden in de rebound. Invaller Eljero Elia kreeg nog een paar kansen op 0-5, maar hij had geen geluk in de afwerking.

Milan had eveneens weinig problemen met Siena. Antonio Cassano maakte er na 26 minuten 0-1 van, na loslaten van Siena-keeper Zeljko Brkic. Het voormalige talent bereidde drie minuten later de 0-2 van Zlatan Ibrahimovic voor.

Milan verzuimde verder uit te lopen en doordat Erjon Bogdani in de slotfase scoorde voor Siena, werd het nog even spannend. Maar verder kwam de thuisclub niet. Via Antonio Nocerino (solo) en Ibrahimovic (schot uit stand) werd het in blessuretijd zelfs nog 1-4. Voor de Zweed was het zijn 26ste Serie A-goal van het seizoen, een verbetering van zijn persoonlijke record. Bij de Rossoneri stond Mark van Bommel in de basis, Clarence Seedorf en Urby Emanuelson waren absent.

Door deze resultaten blijft de voorsprong van Juventus op Milan drie punten, met nog drie duels te spelen. Internazionale nestelde zich naast Napoli en Lazio op de derde plaats, na een 2-1 thuiszege op de al gedegradeerde hekkensluiter Cesena. Joel Chukwuma Obi en Mauro Zárate bogen in het laatste half uur een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning voor de topclub uit Milaan, waar Wesley Sneijder in de basis stond en Luc Castaignos ontbrak.

Lazio gaat later op de avond overigens nog wel op bezoek bij concurrent Udinese, Napoli liet zaterdag punten liggen bij AS Roma (2-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen