Huntelaar schiet Schalke naar Champions League

Ger
28 april 2012, 17:31   Bijgewerkt: 28 april 2012, 17:40

Schalke 04 heeft directe kwalificatie voor de Champions League afgedwongen. De ploeg van trainer Huub Stevens sloeg zaterdag een beslissende slag door Hertha BSC te verslaan: 4-0. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer.

Raúl vierde zijn naderende afscheid bij Schalke door het derde doelpunt voor zijn rekening te nemen. De overige goal kwam op naam van Lewis Holtby, op aangeven van Huntelaar. Concurrent Borussia Mönchengladbach liet cruciale punten liggen door thuis gelijk te spelen het FC Augsburg van coach Jos Luhukay: 0-0. Met nog één speelronde voor de boeg is de derde plaats en zo een plaatsbewijs voor het miljoenenbal onbereikbaar geworden voor Gladbach.

Bayern München gaf het bereiken van de Champions League-finale een vervolg met een kleine competitiezege. De formatie van trainer Jupp Heynckes rekende af met VfB Stuttgart: 2-0. Mario Gomez en Thomas Müller waren trefzeker. Bayern trad niet in de sterkste opstelling aan. Zo kregen onder meer Arjen Robben, Franck Ribéry en Philipp Lahm rust. De afscheid nemende doelman Hans-Jörg Butt verving eerste keus Manuel Neuer.

Borussia Dortmund won in een doelpuntrijk duel van FC Kaiserslautern: 2-5. Lucas Barrios was met drie doelpunten de grote man bij de kampioen. 1899 Hoffenheim, met Ryan Babel aan de aftrap, verloor de thuiswedstrijd tegen 1.FC Nürnberg: 2-3. Edson Braafheid legde als invaller de eindscore vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen