Huistra: ''Lef en durf tonen, initiatief nemen''

Huistra: ''Lef en durf tonen, initiatief nemen''

26 april 2012 – Voor FC Groningen staat in de laatste duels van dit seizoen vrijwel niets meer op het spel. Degraderen zal de ploeg niet, maar ook de play-offs om Europees voetbal zijn zo goed als buiten bereik. Komende vrijdag tegen De Graafschap staat volgens trainer Pieter Huistra dan ook één ding voorop: het publiek in de Euroborg vermaken.

''We willen ons publiek een mooie wedstrijd voorschotelen, waarin we zelf ook weer aan voetballen toekomen. Lef en durf tonen, initiatief nemen en daarmee zorgen dat de overtuiging in de ploeg terugkomt en we kansen creëren en weer tot scoren komen'', luidt Huistra's opdracht aan zijn ploeg op de website van FC Groningen.

''We willen zelf balbezit en moeten de bal goed van links naar rechts verplaatsen. Tegen Ajax heb ik vechtlust gezien en nu is het zaak tegen De Graafschap de aanvallende intenties uit te voeren. Hoewel de kans op het bereiken van de play-offs erg klein is geworden, zullen we thuis in Euroborg vol voor de overwinning gaan.''

Door blessures en schorsingen kan Huistra niet beschikken over Kees Kwakman, Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Virgil van Dijk, Nick Bakker, Jonas Ivens en Tom Hiariej. Bovendien Koen van de Laak ontbreekt wegens privéomstandigheden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019