AZ-doelwit Veldmate wacht op FC Groningen

26 april 2012, 09:48

Jeroen Veldmate speelt volgend seizoen vrijwel zeker in de Eredivisie. Bij welke club dat zal zijn, is echter nog onduidelijk. De verdediger maakt een uitstekend seizoen door bij Sparta en heeft de interesse gewekt van AZ, maar FC Groningen heeft de eerste optie om hem te halen. De Groningers verkochten Veldmate een jaar geleden aan Sparta en bedongen daarbij dat het verdediger relatief goedkoop kan terughalen.

Of de Groningers gebruik gaan maken van die optie weet Veldmate, de zoon van FC Groningen-directeur Henk Veldmate, niet. ''Ik wacht nog op een belletje uit Groningen, dus ik neem aan dat ze het nog niet weten. Mijn vader kan me er niks over vertellen. De contacten met FC Groningen lopen via directeur Hans Nijland. Toen Stef Nijland (zoon van Hans Nijland, red.) daar speelde, deed mijn vader de onderhandelingen met hém. Dat is wel zo netjes'', zegt de verdediger (23) in Voetbal International.

''Verder weet ik dat AZ me volgt'', bevestigt hij. ''Maar er is nog niks concreet. Ik heb nog een eenjarig contract bij Sparta en wil me nu eerst richten op de play-offs.''

Bij AZ kan Veldmate Niklas Moisander opvolgen, die mogelijk naar Ajax vertrekt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen