McCoist woedend op Schotse bond na sanctie

24 april 2012, 20:44   Bijgewerkt: 24 april 2012, 20:52

Trainer Ally McCoist is ziedend over de maatregel die de Schotse voetbalbond aan Glasgow Rangers heeft opgedrongen. De financieel in noodweer verkerende Gers mogen zich twaalf maanden niet op de transfermarkt begeven en moeten daarnaast een boete van 160.000 pond (ongeveer 195.000 euro) betalen.

"Ik ben geschrokken van de manier waarop deze zogenaamd onafhankelijke groep iets over ons heen heeft gegooid. Wie zijn deze mensen? Deze beslissing kan het einde betekenen voor onze club. Ik ben supporter van Glasgow Rangers en de voetbalfans hebben het recht om te weten wie dit heeft besloten", briest McCoist tegenover de BBC.

De manager geeft aan dat een vrijwillige degradatie naar de derde divisie van Schotland tot de opties behoort als de bond de club nogmaals een straf oplegt. "Het zou een drastische beslissing zijn die een grote invloed zou hebben op het Schotse voetbal. Als ze zo blijven doorgaan met het opleggen van sancties aan de club en we ons niet kunnen verdedigen is het misschien wel het juiste om te doen."

Glasgow Rangers werd in februari onder curatele geplaatst en kreeg een aftrek van tien punten. Mede daardoor moest de landstitel aan aartsrivaal Celtic worden gelaten. Door de aanhoudende malaise mag de club van trainer McCoist komend seizoen geen spelers kopen. Jeugdspelers kunnen wel worden aangetrokken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen