Jaar lang geen transfers bij Glasgow Rangers

Ger
24 april 2012, 08:56   Bijgewerkt: 24 april 2012, 09:38

Het in financieel noodweer verkerende Glasgow Rangers mag zich twaalf maanden niet op de transfermarkt begeven. Dat heeft de Schotse voetbalbond bepaald. De club krijgt daarnaast een boete van 160.000 pond (ongeveer 195.000 euro).

Glasgow Rangers werd in februari onder curatele geplaatst en kreeg een aftrek van tien punten. Mede daardoor moest de landstitel aan aartsrivaal Celtic worden gelaten. Door de aanhoudende malaise mag de club van trainer Ally McCoist komend seizoen geen spelers kopen. Jeugdspelers kunnen wel worden aangetrokken.

Curator Paul Clark noemde vooral het transferverbod een zware tegenslag voor de club. "Die ondermijnt de pogingen van de club om opnieuw op te bouwen." Glasgow Rangers zit diep in de schulden en een naheffing van de belastingdienst ter hoogte van 75 miljoen pond (90 miljoen euro) dreigt.

Eigenaar Craig Whyte is door de Schotse voetbalbond levenslang uitgesloten van activiteiten in het Schotse voetbal. Hij moet daarnaast vermoedelijk een boete van 200.000 euro ophoesten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen