Spaanse EL-halve finalisten boeken zege

22 april 2012, 23:20

Athletic de Bilbao en Atletico Madrid mogen blijven hopen op de Champions League. De Basken zegevierden zondag met 1-0 bij hekkensluiter Racing Santander, door een vroeg doelpunt van Gaizka Toquero. Atletico won thuis met 3-1 van Espanyol. Arda Turan maakte na rust met twee treffers het verschil.

Bilbao en Atletico staan nu gedeeld zesde. Ze hebben 48 punten. De achterstand op de vierde plaats, goed voor een plek in de voorronde van de Champions League, bedraagt drie punten. Die plaats is momenteel in handen van Malaga. De equipe van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy heeft 51 punten en komt maandag bovendien nog in actie tegen Osasuna (uit). Athletic de Bilbao is overigens als bekerfinalist al verzekerd van Europees voetbal.

Valencia zette een stap naar rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De equipe uit de sinaasappelstad (derde) kwam op 55 punten met een ruime thuiszege op Real Betis Sevilla: 4-0. Jonas, Sofiane Feghouli, Roberto Soldado en Pablo Piatti waren trefzeker. Betis Sevilla eindigde het duel met negen man, door directe rode kaarten van Jose Dorado en Jorge Molina in het laatste half uur. Hedwiges Maduro mocht twaalf minuten voor tijd invallen bij Valencia.

Athletic de Bilbao, Atletico Madrid en Valencia spelen komende week de returns in de Europa League-halve finale. Atletico verdedigt bij Valencia een 4-2 voorsprong, Bilbao moet thuis tegen Sporting Lissabon een 2-1 achterstand goedmaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen