Bayern stelt kampioensfeest Dortmund nog even uit

21 april 2012, 17:30   Bijgewerkt: 21 april 2012, 18:18

Borussia Dortmund dacht zaterdagmiddag de titel in Duitsland te prolongeren zonder zelf in actie te hoeven komen. Naaste belager Bayern München leek in het duel met Werder Bremen op een gelijkspel af te stevenen, waardoor de Schwarzgelben zeker zouden zijn geweest van het landskampioenschap. Franck Ribéry bezorgde de rivaal uit Beieren in de slotfase echter nog een zege (1-2), wat er voor zorgde dat Dortmund later op zaterdag in het duel met Borussia Mönchengladbach op eigen kracht het titelfeest moet zien veilig te stellen.

Bayern trad in Bremen aan met een veredeld B-elftal. Arjen Robben en Ribéry waren door trainer Jupp Heynckes buiten de basisopstelling gelaten vanwege hun ruzie rondom het midweekse Champions League-duel tegen Real Madrid. Robben bleef het gehele duel op de bank, terwijl de Fransman een krap half uur voor tijd nog mocht invallen.

Nadat er in de eerste helft niet gescoord was, zette Naldo de thuisploeg vlak na de pauze op aangeven van Claudio Pizarro op voorsprong: 0-1. Naldo maakte een kwrtier voor tijd zijn treffer zelf ook weer ongedaan, door de bal achter zijn eigen doelman Tim Wiese te werken: 1-1. Het duel leek hierna op een gelijkspel af te stevenen, maar invaller Ribéry schonk Bayern in de extra tijd nog de zege. Daardoor moet Dortmund zaterdagavond voor eigen publiek tegen Borussia Mönchengladbach alsnog winnen om de titel te prolongeren.

Hamburger SV is nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De Noord-Duitsers kwamen tegen 1.FC Nürnberg niet verder dan 1-1. HSV kwam nog wel op voorsprong, mede dankzij Marcus Berg. De oud-PSV'er bediende Heung Min Son, die na een uur spelen afrondde: 0-1. Daniel Didavi legde een paar minuten later de eindstand vast. Jeffrey Bruma maakte de negentig minuten vol bij Hamburg, dat veertiende blijft na de remise.

Middenmoter 1899 Hoffenheim, met Ryan Babel in de basis en Edson Braafheid op de bank, ging op eigen veld onderuit tegen Bayer Leverkusen. Andre Schurrle maakte tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. VfB Stuttgart kan een Champions League-ticket vergeten na het 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger 1.FC Köln. Het gat met nummer vier Borussia Mönchengladbach, dat zoals bekend vanavond nog in actie komt, bedraagt nu zes punten.

Het doek is gevallen voor 1. FC Kaiserslautern. De club is zaterdag voor de derde keer in de clubhistorie gedegradeerd uit de Bundesliga. De hekkensluiter won weliswaar met 2-1 bij Hertha BSC, de voorlaatste van de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te spelen, kan Kaiserslautern echter niet hoger meer eindigen dan de zeventiende plaats. Het verschil met nummer zestien FC Köln is zeven punten. Kaiserslautern daalde eerder in 1996 en in 2006 af naar de 2. Bundesliga. In Fürth werd er daarentegen gejuicht, omdat het lokale SpVgg Greuther Fürth promotie naar de hoogste divisie in Duitsland zeker stelde dankzij een 1-1 gelijkspel tegen FSV Frankfurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen