AZ hecht weinig waarde aan uitslag veldentest

AZ hecht weinig waarde aan uitslag veldentest

19 april 2012 – De spelersvakbond VVCS komt ieder jaar met een veldentest, waarbij de velden van clubs uit de Eredivisie beoordeeld worden. In de tussenstand daarvan staat AZ vierde. Dat is te laag, vindt men in Alkmaar. Volgens hen is er niets mis met de grasmat in het AFAS Stadion en is de uitkomst van het onderzoek niet representatief.

"Na elke wedstrijd moet de aanvoerder van de bezoekende club een formulier invullen. Daarop geeft hij een bepaald aantal punten aan het veld", legt technisch directeur Earnest Stewart uit in een artikel op de officiële website van AZ. "Het moeilijkste daaraan is de stemming van zo’n aanvoerder. AZ is in de Eredivisie al ruim een jaar ongeslagen in het AFAS Stadion, dus het kan best zo zijn dat er veel teleurgestelde aanvoerders minder punten aan ons hebben vergeven. Na een verlies zit hij wellicht helemaal niet te wachten op het invullen van zo’n formulier."

"Als ik puur naar de velden kijk, denk ik dat wij te laag staan", vervolgt de Alkmaarse beleidsmaker. "Ons groenteam levert uitstekend werk. We hebben een fantastisch veld. Zolang er geen onafhankelijke keuringscommissie met grasexperts in het leven wordt geroepen, kijken we dus niet zo naar de ranglijst van de veldentest."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020