Geflatteerde zege brengt Chelsea naar finale

15 april 2012, 20:56   Bijgewerkt: 15 april 2012, 21:06

Chelsea heeft de finale van de FA Cup bereikt. De Londenaren waren zondag bij de laatste vier op Wembley duidelijk een maatje te groot voor stadgenoot Tottenham Hotspur: 5-1. In de eindstrijd, op 5 mei in dezelfde voetbaltempel, nemen The Blues het op tegen Liverpool. Ook The Reds boekten een derbyzege in de halve finale: Everton werd met 2-1 aan de kant geschoven.

Tussen de 35ste en veertigste minuut was Rafael van der Vaart twee keer dichtbij de 1-0 voor Tottenham. Bij de eerste mogelijkheid zag de Nederlander John Terry een uitstekende interceptie verrichten op de doellijn. Vijf minuten later raakte hij met een afstandsschot de paal. De bal was eigenlijk bedoeld voor Emmanuel Adebayor, maar de Togolees kon er niet bij, waardoor het houtwerk werd geraakt.

atkinson

atkinson

Na 56 minuten zorgde Gareth Bale voor de aansluitingstreffer. Adebayor werd bij een counter neergelegd door Chelsea-keeper Petr Cech en zou een penalty hebben gekregen, maar scheidsrechter Martin Atkinson paste goed de voordeelregel toe, waardoor Bale de 2-1 kon binnenschuiven.

Het leidde echter niet tot de ommekeer. Ramires en Frank Lampard (vrije trap) voerden in het laatste kwartier de score op tot 4-1 voor Chelsea. Florent Malouda zorgde in blessuretijd zelfs nog voor de zeer geflatteerde 5-1.