Carroll kopt Liverpool naar FA Cup-finale

14 april 2012, 15:25   Bijgewerkt: 14 april 2012, 16:19

Het kan snel gaan. Andy Carroll stuntelde er gedurende dit seizoen op los, maar kroonde zich zaterdag voor de tweede keer in vier dagen tijd tot matchwinner. In de slotfase kopte de miljoenenaankoop Liverpool naar de finale van de FA Cup. Aartsrivaal Everton werd op Wembley met 2-1 verslagen. Woensdag had hij The Reds al de winst bezorgd op visite bij Blackburn Rovers (2-3).

Liverpool bakte er aanvankelijk niets van in het befaamde stadion in Londen. Illustratief voor het spel van de ploeg van manager Kenny Dalglish was de manier waarop Everton in de 24ste minuut op voorsprong kwam. Jamie Carragher en Daniel Agger hadden de bal voor het wegwerken, maar geen van beide kwam afdoende in actie. Daardoor dook Nikica Jelavic opeens vrij op voor doelman Bradley Jones, die keepte vanwege schorsingen van Pepe Reina en Doni, en hij faalde niet: 1-0.

Liverpool, dat eerder dit jaar al de League Cup won, speelt in de finale tegen Chelsea of Tottenham Hotspur. Bij Everton stond John Heitinga in de basis, Royston Drenthe zat om onduidelijke redenen niet bij de selectie van The Toffees.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen