Gemiste penalty Zwaanswijk breekt 'Mariners' op

Gemiste penalty Zwaanswijk breekt 'Mariners' op

14 april 2012 – Bas van den Brink heeft met Perth Glory de 'Grand Final' van de Australische A-League bereikt. Zijn ploeg was zaterdag in een play-off na penalty's te sterk voor Central Coast Mariners. Patrick Zwaanswijk miste in de reguliere speeltijd een strafschop namens de Mariners.

Het duel in het sfeervolle Bluetongue Stadium in Central Coast was boeiend. De thuisclub en de bezoekers speelden beide vol strijd en op de aanval, wat tot kansen over en weer leidde. Adam Kwasnik maakte na 33 minuten de 1-0 voor de thuisclub. Hij promoveerde een corner tot doelpunt.

Lang kon de formatie van Graham Arnold (ex-NAC) niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later maakte Shane Smeltz gelijk. De Nieuw-Zeelander tikte na een fraaie aanval, in vrijstaande positie, binnen op aangeven van Billy Mehmet. De goal had echter niet toegekend mogen worden, aangezien de assistgever de bal in buitenspelpositie ontving. Het leidde tot een hels fluitconcert van de thuisfans, die het controversiële doelpunt op de grote schermen in het stadion te zien kregen.

Na de doelwissel hadden de Mariners de arbiter mee. Voor een tackle op Kwasnik kregen ze een omstreden strafschop. Patrick Zwaanswijk zette zich achter de bal. De Nederlandse verdediger scoorde dit seizoen al zeven keer en zou zich bij een treffer tot clubtopscorer kronen. Hij raakte echter de lat. Vervolgens werd er niet meer gescoord, ook niet in de verlenging. En dus moest de beslissing vanaf elf meter vallen. Michael McGlinchey werd de schlemiel; hij miste als enige zijn penalty.

Op zondag 22 april speelt Perth de 'Grand Final' tegen titelverdediger Brisbane Roar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020