Hofland volgt Cruijff op als 'TD' bij Larnaca

13 april 2012, 15:17

Kevin Hofland is pas een paar weken profvoetballer-af, maar hij heeft nu al een nieuwe functie gevonden in de voetballerij. De voormalig international wordt technisch directeur van AEK Larnaca, de club waar hij de laatste jaren onder contract stond.

Als 'TD' van de Cypriotische club is Hofland de opvolger van Jordi Cruijff, die de overstap maakt naar Maccabi Tel Aviv. ''Het lijkt allemaal snel te gaan'', reageert Hofland op de site van Sport Promotion. ''Maar in de aanloop naar mijn beslissing om te stoppen, had Larnaca al kenbaar gemaakt dat ze me hoe dan ook graag voor de club wilden behouden. Er is toen doelbewust gesproken over de functie van technisch directeur. Larnaca was op de hoogte van de interesse van Maccabi Tel Aviv in Jordi Cruijff. Nu zeker is dat hij daar komend seizoen aan de slag gaat als TD, hebben we meteen voor mij de knoop doorgehakt. De komende weken loop ik met Jordi mee om ervaring op te doen, vanaf volgend seizoen sta ik er alleen voor'', legt Hofland uit.

Tijd om stil te staan bij het einde van zijn actieve carrière heeft Hofland door deze nieuwe functie amper. ''Misschien is het maar beter ook zo. Ik heb het best even moeilijk gehad toen ik vorige maand na de laatste enkeloperatie het advies kreeg er een punt achter te zetten. Nu word ik al volledig in beslag genomen door de waan van de dag. Er is zoveel te doen voor komend seizoen. Gesprekken met het bestuur, met de spelers, klankborden met Jordi, de selectie voor het nieuwe seizoen samenstellen en het vinden van een nieuwe trainer. Ik heb het zelf nog niet door, maar eigenlijk leef ik al in 'die andere wereld'. Het terugdenken komt later nog wel een keer'', stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen