Juventus laat maar verdiend langs Lazio

11 april 2012, 22:55

In de Serie A heeft Juventus de topper tegen Lazio gewonnen. De Oude Dame was woensdag op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Romeinen en nam daarmee de koppositie weer over van AC Milan, dat dinsdag nipt zegevierde bij Chievo (0-1).

Er was maar één ploeg die voetbalde in Turijn en dat was Juventus. Toch stond het tot acht minuten voor tijd 1-1. Simone Pepe had Juventus na een half uur, na een steekpassje van Andrea Pirlo, uit een omhaal op 1-0 gezet. Maar Stefano Mauri kopte op slag van rust uit het niets de gelijkmaker binnen.

Ondanks de gelijkmaker liet Juventus zich niet van de wijs brengen en bleef het voetballen, met een passende beloning. Alessandro Del Piero vuurde acht minuten voor tijd een vrije trap raak, terwijl Lazio-keeper Federico Marchetti de muur nog aan het formeren was. Chic was de winnende treffer wellicht niet, maar wel verdiend. Lazio eindigde het duel overigens met tien man. In blessuretijd kreeg invaller Libor Kozak zijn tweede gele kaart vanwege praten. Eljero Elia ontbrak bij Juventus.

Lazio blijft ondanks het verlies derde. Udinese had op gelijke hoogte kunnen komen, maar verloor met 3-1 bij AS Roma. De winst van de ploeg van Maarten Stekelenburg kwam pas in de laatste vier minuten tot stand, door doelpunten van Francesco Tott en Marco Antonio de Mattos.

AS Roma klom als gevolg van de driepunter naar de vijfde plek. Het passeerde Napoli, dat thuis met 3-1 verloor van Atalanta Bergamo. Internazionale kwam op gelijke hoogte met de equipe uit Napels. Zonder Wesley Sneijder en Luc Castaignos bogen de Nerazzurri een vroege 1-0 achterstand tegen Siena om in een 2-1 zege. Diego Milito maakte beide treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen