Van Hanegem: ''Lens meenemen naar EK''

Van Hanegem: ''Lens meenemen naar EK''

10 april 2012 – Jeremain Lens kende tot dusver een zeer moeizaam seizoen, maar door zijn goede optreden in de bekerfinale tegen Heracles Almelo is hij in één klap weer hot. Willem van Hanegem zou de 24-jarige aanvaller van PSV zelfs meenemen naar het Europees kampioenschap, zegt hij in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld.

''Ik zou hem meenemen naar het EK. Nu eens niet een grote, kopsterke beer als pinchhitter op de bank bij Oranje, maar een jongen als Lens. Ik hoop dat hij nog voldoende kansen krijgt bij PSV om zich in de kijker te spelen. Hij is de man die PSV sterker maakt en bij Oranje de reservebank van extra kwaliteit kan voorzien'', stelt hij.

Volgens Van Hanegem was Lens in de bekerfinale tegen Heracles Almelo (3-0) de beste man van het veld. ''Hij is beter dan iedereen denkt. Ik roep al een hele tijd dat die jongen een plaats verdient in de spits bij de Eindhovenaren. Hij is precies de centrumaanvaller die PSV nodig heeft. PSV heeft met Toivonen, Wijnaldum en Labyad jongens die graag in die spits opduiken. Dan is Lens het type dat snel weg kan zijn of zich even laat terugzakken. Hij past precies in zo'n systeem, hij durft de ruimte aan een ander te geven. Bovendien is hij sterk, heeft hij een verschrikkelijk hard schot en kan hij een medespeler zó voor de goal zetten'', luidt de lofzang van Van Hanegem.

Tot dusver kwam Lens vier keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateert echter alweer van anderhalf jaar geleden, in november 2010 tegen Turkije.

gerelateerd