PSV superieur in eenzijdige bekerfinale

8 april 2012, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Was het de spanning? Het verschil in kwaliteit? Of een combinatie van beide? Wat het ook was, het zorgde er voor dat de bekerdroom van Heracles Almelo zondag hard uiteen spatte. Een stunt tegen PSV, de grote favoriet deze finale, zat er geen moment in. Door goals van Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens werd het 3-0.

De finale in de sfeervolle Kuip had wel iets weg van de competitieontmoeting tussen beide teams, eerder dit seizoen in Almelo. Ook toen was de overmacht van PSV groot en was er lange tijd maar één ploeg die voetbalde. Toen scoorde PSV echter maar één keer en bleek een opleving van Heracles Almelo in de slotfase voldoende voor een compleet onverwacht gelijkspel (1-1). Zo ver liet de ploeg uit Eindhoven het dit keer niet komen. Nu werd de partij na een uurtje in het slot gegooid.

Zo lang de 1-0 op het scorebord stond mocht Heracles nog hopen op eenzelfde scenario als eerder dit seizoen in Almelo, maar na de 2-0 van Mertens vervloog die hoop. De buit was binnen voor PSV en Jeremain Lens maakte er niet veel later zelfs 3-0 van. De aanvaller, die in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Tim Matavz, passeerde Heracles-doelman Pasveer met een fraai lobje.

Voor PSV is het seizoen daarmee in ieder geval gered. De eerste prijs is binnen en bovendien is de ploeg, door de bekerwinst, voor volgend seizoen zeker van Europees voetbal. Maar, zo zei coach Phillip Cocu al in aanloop naar deze finale, zijn ploeg streeft ook nog een ander doel na. Dat doel, de landstitel of in ieder geval een Champions League-ticket, staat de komende weken op het spel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen