PSV
1 – 0
FC Emmen
Fortuna Sittard
0 – 1
SC Heerenveen

Viergever: "Wedstrijd werd doodgefloten"

Viergever: "Wedstrijd werd doodgefloten"

2 april 2012 – Nick Viergever is niet blij met het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie in de wedstrijd tegen Vitesse. De leidsman slingerde diverse AZ-spelers op de bon en Brett Holman kreeg na een licht vergrijp zelfs een tweede gele, en dus rode, kaart.

"Ik zeg het niet graag maar ik denk dat de scheidsrechter de wedstrijd wat uit zijn handen liet glippen. De eerste gele kaart die hij aan Holman gaf is al twijfelachtig. Die gaf hij makkelijk waardoor hij ze daarna moest blijven geven. En die vielen wel veel aan onze kant, moet ik zeggen", moppert de verdediger op de website van AZ.

"De wedstrijd werd doodgefloten", vervolgt hij. "Daardoor kon er geen tempo in het duel komen. Bovendien speelde Vitesse zonder bal vrij gesloten waardoor we er niet goed doorheen konden komen. Dat is jammer. Of ik kan leven met dit gelijkspel? Ja, zeker omdat we ruim een half uur met tien man hebben gespeeld. De stemming was dus niet heel slecht in de kleedkamer. We hebben goed geknokt. Met tien man maakt je extra meters en iedereen vecht voor elkaar. Die instelling zat goed in onze kop."

Door het gelijkspel is AZ de koppositie in de Eredivisie wel kwijt. Ajax is de nieuwe nummer één, weet ook Viergever. "Ja, dat is een feit. Jammer natuurlijk, maar de andere ploegen die meedoen om de titel zullen ook nog punten laten liggen. Het is dit jaar een aparte competitie waarbij niemand er in slaagt om nu alles te winnen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020