Doelpuntrijke zege Stekelenburg met Roma

Ger
1 april 2012, 14:58

Maarten Stekelenburg heeft zondagmiddag met AS Roma een nuttige zege geboekt in de strijd om Europees voetbal. De Romeinen waren voor eigen publiek een maatje te groot voor Novara Calcio: 5-2.

Andrea Caracciolo bracht Novara in de zeventiende minuut verrassend op voorsprong, maar Roma stelde nog voor rust orde op zaken door doelpunten van Marquinho en Pablo Daniel Osvaldo. In het eerste kwartier na rust liep de thuisclub uit naar 4-1 door Fabio Simplicio en Bojan Krkic. Stekelenburg werd een kwartier voor tijd nog gepasseerd door Takayuki Morimoto, Erik Lamela bepaalde de eindstand op 5-2.

De ploeg van trainer Luis Enrique staat op de zesde plaats in de Serie A met 47 punten. Novara bezet de voorlaatste positie.