Benfica wint kraker, Porto lachende derde

1 april 2012, 00:20

Benfica heeft de kraker in de Portugese competitie tegen Sporting Braga op de valreep gewonnen. Het vermakelijke duel in het Estadio da Luz in Lissabon stevende af op een 1-1 gelijkspel, maar Bruno César bezorgde de thuisclub in de extra tijd de verdiende overwinning: 2-1.

Benfica had het betere van het spel, maar het duurde lang voordat het de score opende. Twaalf minuten voor tijd schoot de Belg Axel Witsel raak uit een strafschop, toegekend voor een overtreding van Elderson op Bruno César. Diezelfde Elderson maakte vijf minuten later zijn fout goed. Hij gaf een vrije trap van Hugo Viana bij de tweede paal het beslissende zetje en leek Braga daarmee een punt te bezorgen. Maar diep in blessuretijd besliste Bruno César anders.

FC Porto is als gevolg van dit resultaat de lachende derde. De Draken wonnen eerder op de dag met 2-0 van SC Olhanense, door goals van Lucho Gonzalez en James Rodriguez, en zijn nu de nieuwe koploper in de Liga ZON Sagres. De regerend kampioen heeft zestig punten. Benfica heeft er na vanavond 59, Braga staat op 58.