Robben goudhaantje bij Bayern, ook Luhukay wint

31 maart 2012, 17:25   Bijgewerkt: 31 maart 2012, 19:07

Bayern München heeft het verschil met koploper Borussia Dortmund teruggebracht tot drie punten. De ploeg van trainer Jupp Heynckes profiteerde van de krankzinnige remise van Dortmund tegen VfB Stuttgart (4-4) door zaterdag met minimaal verschil te zegevieren bij 1.FC Nürnberg: 0-1. Arjen Robben kroonde zich tot matchwinner.

Robben was net als afgelopen woensdag, toen hij Bayern met een treffer en een assist langs Olympique Marseille gidste in de Champions League (0-2), weer het goudhaantje bij de Duitse grootmacht. De Oranje-international tekende in de tweede helft voor de winnende treffer. Op aangeven van Franck Ribéry werkte de Oranje-international de bal in de 69e minuut achter Nürnberg-doelman Raphael Schäfer.

Jos Luhukay pakte met FC Augsburg drie kostbare punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester was in eigen huis de baas over 1.FC Köln: 2-1. Ja-Chealo Koo zette de promovendus na twintig minuten op het goede spoor (1-0), waarna Lukas Podolski de stand vlak voor rust vanaf de penaltystip weer in evenwicht bracht: 1-1. Een strafschop aan de andere kant bracht Augsburg een broodnodige zege. Oud-Ajacied Nando Rafael benutte het buitenkansje.

Bij Augsburg maakten Paul Verhaegh en Gibril Sankoh (ex-FC Groningen) de negentig minuten vol. Toch zal de promovendus na de zege even in mineur verkeerd hebben, aangezien ook medelaagvliegers FSV Mainz 05, SC Freiburg en Hamburger SV wisten te winnen.

Mainz boekte een knappe 0-3 uitzege op Werder Bremen, terwijl ook Freiburg verraste door op bezoek bij Bayer Leverkusen met 0-2 te zegevieren. Hamburger SV won zonder Jeffrey Bruma met 1-0 van FC Kaiserslautern. De manschappen van Luhukay stegen daardoor slechts één plekje en staan nu veertiende in de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen