Spurs en Everton bij laatste vier in FA Cup

Koen Freriks
27 maart 2012, 23:11

Tottenham Hotspur heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. In een bijzonder duel tegen Bolton Wanderers, dat eerder werd afgelast door de hartstilstand bij Fabrice Muamba, wonnen de Spurs met 3-1.

Door het drama rond Muamba was de ontmoeting tussen de Premier League-clubs in het bekertoernooi een bijzondere. De vorige keer werd de voetbalwereld geschokt door de ineenstorting van de middenvelder, waarmee het inmiddels gelukkig weer beter gaat.

Na een groot applaus voor Muamba domineerde Spurs, met Rafael van der Vaart in de basis, de wedstrijd. Bolton-goalie Ádám Bogdán hield zijn club lang in de race, maar kon uiteindelijk uitschakeling niet voorkomen. Ryan Nelsen en Gareth Bale brachten Tottenham Hotspur op voorsprong: 2-0. Kevin Davies verkleinde pas in de slotminuut de achterstand voor Bolton Wanderers. Daarna trof Louis Saha nog doel: 3-1.

Ook John Heitinga beleefde succes in de FA Cup. De verdediger won met Everton van Sunderland (0-2) en dat levert in de halve finale een mooi affiche op. In een Merseyside derby zal Everton tegen stadsgenoot Liverpool strijden om een plek in de finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Tottenham en Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen