Wijnaldum: "Hadden meer lef moeten tonen"

26 maart 2012, 07:15

Na het ontslag van coach Fred Rutten en de twee overwinningen op SC Heerenveen leek het lek enigszins boven bij PSV, maar tegen Ajax kreeg het zondag een flinke dreun te verwerken. In de ArenA verloren de apatische Eindhovenaren met 2-0.

“Ajax was vandaag de betere partij”, geeft Georginio Wijnaldum toe in gesprek met FCUpdate.nl. “Of we kansloos waren? Ja, dat mag je wel zeggen. We hebben geen enkele kans gehad. Ajax was gewoon beter.” Verdediger Wilfred Bouma sluit zich daar bij aan. “We gingen voor de winst, maar dat heeft er geen moment in gezeten.”

Door het verlies zijn de titelkansen van PSV vertroebeld. De ploeg staat vierde, respectievelijk vijf en vier punten achter AZ en Ajax. Bovendien staat ook FC Twente nog boven de Brabanders. Wijnaldum: “Aan de titel moeten we even niet denken, dat is niet realistisch. Het enige dat wij voorlopig kunnen doen, is zelf onze wedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen. Dat is de enige manier waarop we misschien weer kunnen aansluiten.”

Om eventueel weer aan te sluiten in de strijd om de bovenste plaatsen, moet PSV wel snel een eind maken aan een dramatische reeks in uitwedstrijden. De laatste drie competitieduels buiten Eindhoven gingen verloren en in totaal pakte de ploeg dit seizoen slechts vier keer de volle buit als het niet thuis speelde. “Als je kampioen wil worden, mag dat niet. Dan moet je ook uit de punten pakken”, beseft Wijnaldum zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen