Zomer: "Duur lesmateriaal in vijf minuten"

Ger
22 maart 2012, 08:00

SC Heerenveen wist zich woensdagavond niet te kwalificeren voor de bekerfinale. PSV was in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 te sterk. De formatie van coach Ron Jans gaf de wedstrijd in de eerste vijf minuten na rust weg. "Onze foutjes zijn genadeloos afgestraft", verzucht Ramon Zomer.

"Het was een gelijkopgaande strijd. Ik denk dat we net zoveel kansen als PSV hebben gehad", zegt Zomer in gesprek met FCUpdate.nl. En dat terwijl Heerenveen drie dagen voor het bekerduel in competitieverband nog kansloos onderuit was gegaan in Eindhoven (5-1). "Deze keer was er veel agressie aanwezig", stipt de verdediger het grootste verschil aan. "Vanaf het eerste fluitsignaal hebben vol gas gegeven. Dat heb ik zondag gemist."

Ondanks het goede spel kwam Heerenveen in de halve finale op achterstand door een doelpunt van Zakaria Labyad. Aanvoerder Viktor Elm bezorgde de thuisploeg nog voor de pauze de gelijkmaker. De eerste vijf minuten na rust zorgden voor de beslissing. PSV sloeg toen een kloof dankzij goals van Georginio Wijnaldum en Tim Matavz. "Ik heb daar geen verklaring voor. Het leek alsof we heel ongeconcentreerd uit de kleedkamer kwamen", baalt Zomer.

"Toch had ik ook na die 1-3 niet het idee dat we kansloos waren", stelt Zomer, die het doel van PSV na rust zelf ook twee keer onder vuur nam. "Tyton bracht een keer redding en daarna raakte ik ook nog de paal. De bal wilde er maar niet in. Ik werd er op het laatst moedeloos van", aldus de verdediger. "Ondanks het verlies kunnen we hoopvol vooruit kijken naar de resterende acht competitiewedstrijden. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met een topclub."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen