Ajax hengelt opnieuw naar Deens talent

Koen Freriks
19 maart 2012, 22:57

De Deense enclave bij Ajax wordt komende zomer mogelijk verder uitgebreid. Volgens het Deense Sporten hebben Ronald de Boer en scout John Steen Olsen maandagavond Lucas Andersen (17) bekeken. De twee zagen de tiener van Aalborg BK een krap uur in actie.

Andersen staat al een tijdje op de radar van de Amsterdammers, die goede contacten hebben in Denemarken. Bij Ajax braken eerder al Christian Eriksen en Nicolai Boilesen door en komende zomer maakt Viktor Fischer de overstap van de A1 naar de hoofdmacht. Andersen ziet die route ook wel zitten, gaf hij eerder aan. "Een club als Ajax zou ideaal zijn als ze op het juiste moment aankloppen. Van alle verhalen van Fischer weet ik dat het een geweldige club is. Hij heeft me verteld hoe hij zich daar goed heeft kunnen ontwikkelen", zei Andersen eerder dit jaar.

Ajax heeft dus een streepje voor bij de jonge Deen, die naar verluidt ook wordt gevolgd door Borussia Dortmund en Liverpool. Olsen zou Andersen echter al warm hebben gemaakt voor een transfer. De middenvelder zou ongeveer anderhalf miljoen euro kosten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen