Boussaboun twee wedstrijden aan de kant

19 maart 2012, 12:01   Bijgewerkt: 19 maart 2012, 15:12

Ali Boussaboun is maandag akkoord gegaan met het het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De aanvaller van ADO Den Haag kreeg een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Hij incasseerde zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-2) een directe rode kaart na een tackle op Vurnon Anita.

Volgens de aanklager van de KNVB was sprake van 'ernstig gemeen spel'. Boussaboun liet zelf in een eerste reactie nog weten niets te begrijpen van de uitsluiting. "Ik ging puur voor de bal. Iedereen die me kent, weet dat ik nog nooit een rode kaart heb gehad voor een harde overtreding", zei Boussaboun in De Telegraaf. "Als jonge jongen heb ik me één keer laten provoceren door José Fortes Rodrigues en ben ik weggestuurd."

Bas Nijhuis, de dienstdoende arbiter in Den Haag, bleef achter zijn beslissing staan. "Ook na het zien van de beelden is er voor mij geen enkele discussie. Ik denk dat de wens de vader van de gedachte is. Boussaboun ging het duel met buitensporige inzet aan en raakte Vurnon Anita zo hard dat het voor iedereen hoorbaar was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen