Hoefkens geeft toe: "Pakte met opzet geel"

19 maart 2012, 10:43

We kennen het inmiddels uit de Champions League: spelers die bewust een gele kaart kaart pakken om zo een minder belangrijke wedstrijd te missen, maar wel weer speelgerechtigd te zijn voor een topduel. Carl Hoefkens deed dit weekend hetzelfde. Tegen Cercle treuzelde hij zo lang met het nemen van een inworp, dat hij een gele kaart kreeg. Hij mist nu het laatste competitieduel, maar begint met een schone lei aan de play-offs. En daar was het hem allemaal om te doen, geeft hij ruiterlijk toe.

"Ik heb de gele kaart met opzet gepakt. Het zou hypocriet zijn om het tegendeel te beweren. Ik heb gewoon getreuzeld bij een inworp. Ik zei nog tegen de scheidsrechter dat hij me beter geel gaf, want anders zou ik nog twee minuten blijven staan", zegt de aanvoerder van Club Brugge in diverse Belgische media. Volgens hem heeft hij daarmee niets fout gedaan. "Er staat nergens in het reglement dat je niet met opzet geel mag pakken. Ik heb toch niemand pijn gedaan en onsportief is het ook niet. Als er iemand daar problemen mee heeft, moeten ze maar de reglementen veranderen."

Naast Hoefkens liep ook teamgenoot Victor Vazquez tegen een gele kaart op die hem een schorsing opleverde. Hij ontkent echter dat hij deze kaart ook bewust pakte. De laatste reguliere competitiewedstrijd van Club is woensdag tegen Lierse SK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen