Engelaar: "Niet altijd jofel geweest rond mij"

19 maart 2012, 09:00

Alles was zondag anders bij PSV. Na het geworstel tegen FC Twente en NAC Breda stond er tegen SC Heerenveen ineens een flitsend, strijdend elftal en bovendien werd de speler die door het publiek het meest verguisd werd, Orlando Engelaar, luidkeels toegejuicht. Hij zorgde tegen SC Heerenveen, als invaller, voor de belangrijke derde goal. “Ik werd uitgefloten, nu toegezongen. Dat hoort er blijkbaar bij.”

Hij was al bijna vergeten, Orlando Engelaar. Hij begon het seizoen als basisspeler, maar verdween na één wedstrijd uit het elftal. Daarna was hij door een blessure maanden uit de roulatie en niemand in Eindhoven leek daar wakker van te liggen. De soms traag ogende middenvelder wordt door fans gezien als hét symbool van de mislukte afgelopen seizoenen, waarin PSV een gebrek aan strijdlust verweten werd.

Engelaar weet wel hoe het komt dat hij zo in de vergetelheid geraakt is. “In de zomer heb ik aangegeven dat ik open stond voor een vertrek, daar is het allemaal mee begonnen. Er was ook interesse, maar uiteindelijk kwam het niet tot een transfer. Toen duidelijk was dat ik zou blijven, was mijn plek in het elftal al vergeven.”

Niet alleen Engelaar, maar heel PSV werd niet zo lang geleden uitgefloten en nu toegezongen. “We hadden nul krediet bij de supporters, nu ineens heel veel. En dat alleen omdat Phillip Cocu langs de lijn staat in plaats van Fred Rutten. De laatste tijd was het voor ons niet altijd fijn om thuis te spelen, dat is nu in ieder geval veranderd.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen