Dost: "Hebben niets te zoeken in titelrace"

19 maart 2012, 07:00   Bijgewerkt: 18 maart 2012, 17:35

SC Heerenveen reisde zondag naar Eindhoven in de wetenschap dat het nog volop mee deed in de strijd om de titel, maar stapte een paar uur later een illusie armer in de bus terug. De 5-1 nederlaag maakte volgens spits Bas Dost één ding duidelijk: dat SC Heerenveen op dit moment veel tekort komt voor een eventueel kampioenschap.

“Deze nederlaag is misschien wel goed”, stelt de topscorer van de Friezen. “Nu is tenminste voor iedereen duidelijk dat wij niets te zoeken hebben in de titelstrijd.”

“Als je zowel uit als thuis met 5-1 van PSV verliest, en met die cijfers ook onderuit gaat tegen Ajax en FC Twente, kan je niet anders zeggen dan dat wij absoluut niet in aanmerking komen voor de bovenste plaatsen. We weten na vandaag weer waar we staan. We moeten ons richten op de vijfde plaats. Dat is altijd ons doel geweest, maar dit is een extra bevestiging dat meer er niet in zit", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

“Zelf heb ik altijd gezegd dat PSV kampioen zou worden”, vervolgt de topscorer. “Vandaag zag je waarom. Er zit zo veel kwaliteit in deze ploeg. We zijn, vooral voor rust, helemaal weggetikt.”

Dost en SC Heerenveen hebben weinig tijd om te bekomen van de oorwassing, want woensdag wacht opnieuw een confrontatie met PSV. Dan strijden beide teams in het Abe Lenstra Stadion om een plek in de finale van de KNVB Beker. “Dit is natuurlijk een klap, maar woensdag moeten we er weer vol voor gaan. De beker staat los van de competitie. Woensdag is een andere wedstrijd, alles is dan weer mogelijk. Dat denk ik echt. Maar vandaag was geen leuke middag voor ons, dat is wel duidelijk.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen