V/d Vaart over Muamba: "Verschrikkelijk"

18 maart 2012, 00:03   Bijgewerkt: 17 maart 2012, 23:59

Het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers (1-1) werd zaterdag vlak voor rust gestaakt na een heel naar moment. Bolton-speler Fabrice Muamba kreeg een hartaanval en stortte ineen. Rafael van der Vaart zag het van dichtbij gebeuren. De middenvelder van de Spurs is aangeslagen.

“Het was verschrikkelijk”, vertelt Van der Vaart tegen de NOS. “Het gebeurde achter mijn rug. Hij viel eigenlijk dood neer, als je dat zo mag zeggen. Na de reanimatie kwam hij weer bij maar toen verloren ze hem weer. Het zag er niet best uit.”

Van der Vaart: “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, mijn benen begonnen te trillen. Spelers begonnen te bidden, een ongelofelijke situatie. Het werd muisstil in het stadion, dit vergeet je nooit meer. We hebben in de kleedkamer een uur voor ons uit zitten staren. Dit van dichtbij meemaken zorgt voor een grote schok. Muamba was een van de betere spelers. De scheidsrechter (Howard Webb, red.) zei dat we direct moesten stoppen, dat is logisch. Dit is qua voetbal van een ander niveau.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen